Volledig scherm
Een besneeuwd voetbalveld. © anp

KNVB verplicht clubs uit te wijken naar kunstgras bij afgelasting

De eerste voetbalelftallen (mannen) die in de eerste klasse of lager spelen zijn vanaf 25 januari verplicht uit te wijken naar kunstgras bij een incidentele afgelasting van het hoofdveld (natuurgras). Dit logischerwijs als het kunstgras wel bespeelbaar is. De KNVB heeft de maatregel in deze winterse periode genomen.

De bond probeert hiermee de verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden zo klein mogelijk te houden, om te voorkomen dat er veel midweekse wedstrijden moeten worden ingepland.

Clubs die dit tot dusverre niet vanzelf al hebben gedaan hebben vaak al een achterstand in het aantal gespeelde duels opgelopen. Volgens de KNVB is het gezien het overvolle programma lastig dat recht te trekken.

Verenigingen die de veiligheid van spelers en publiek niet kunnen garanderen op het kunstgrasveld zijn verplicht dit te melden.

  1. De Boer klaar voor debuut bij Atlanta: ‘Groep oogt scherp’

    De Boer klaar voor debuut bij Atlanta: ‘Groep oogt scherp’

    Frank de Boer staat voor zijn officiële debuut bij Atlanta United. De 48-jarige trainer speelt in de Nederlandse nacht van donderdag op vrijdag met zijn Amerikaanse ploeg in Costa Rica tegen Herediano, in de achtste finales van de Concacaf Champions League. ,,We hebben een heel goede voorbereiding gehad en de groep oogt scherp’', zegt De Boer. ,,Natuurlijk kan het nog beter, maar iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen.’'