Directeur betaald voetbal Eric Gudde arriveert bij de KNVB voor overleg over de uitbraak van het coronavirus.
Volledig scherm
Directeur betaald voetbal Eric Gudde arriveert bij de KNVB voor overleg over de uitbraak van het coronavirus. © ANP

KNVB: wedstrijden FC Eindhoven en Helmond Sport gaan gewoon door en mét publiek

Wedstrijden in het betaald voetbal buiten Brabant, waaronder de uitduels van FC Eindhoven en Helmond Sport, gaan voorlopig gewoon door. Dat heeft de KNVB vanmiddag na een overleg in Zeist laten weten. ,,We houden de veiligheidsrisico’s aan”, zei directeur betaald voetbal Eric Gudde. ,,En we spelen zolang mogelijk met publiek.”

De clubs uit de eredivisie en eerste divisie zijn vandaag in Zeist bijeen voor overleg over de gevolgen van het coronavirus. Vijf wedstrijden die voor komend weekeinde op het programma stonden in Noord-Brabant zijn uitgesteld. Op de amateurvelden en in de zaal wordt er door Brabantse clubs zowel thuis als uit komend weekend niet gevoetbald.

De clubs praten samen met de KNVB, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie over de mogelijke scenario’s voor de komende weken. In een aantal andere Europese landen worden voetbalwedstrijden uit voorzorg zonder publiek gespeeld of ligt de competitie helemaal stil.

De KNVB liet eerder weten de duels liever uit te stellen dan in lege stadions te laten spelen. De bond volgt de richtlijnen van het RIVM en de GGD en laat vooralsnog de lokale veiligheidsregio’s beslissen of wedstrijden kunnen doorgaan of niet.

Ajax-directeur Edwin van der Sar arriveert bij de KNVB voor overleg over de uitbraak van het coronavirus.
Volledig scherm
Ajax-directeur Edwin van der Sar arriveert bij de KNVB voor overleg over de uitbraak van het coronavirus. © ANP