Volledig scherm
Rafael van der Vaart en Dirk Kuyt (rechts) na een goal tergen Frankrijk bij het EK van 2008. Op de achtergrond Joris Mathijsen. © ANP

KNVB zet ook Kuyt en Van der Vaart in het zonnetje

De KNVB heeft na het afscheid van Wesley Sneijder de smaak te pakken en wil nu van meer spelers op een mooie manier afscheid nemen. Rafael van der Vaart en Dirk Kuyt zijn de volgende twee oud-internationals die alsnog in het zonnetje worden gezet.

Op 13 oktober, voor de Nation League-wedstrijd met Duitsland, neemt de voetbalbond afscheid van de twee Oranje-iconen. Van der Vaart speelde 109 interlands voor het Nederlands elftal, Kuyt trok 104 keer het oranje-shirt aan. Als het aan de KNVB ligt, wordt daarmee een traditie in gang gezet. Vanaf dit jaar wordt jaarlijks zo'n afscheidsavond georganiseerd, waarin van illustere Oranje-internationals op gepaste wijze afscheid wordt genomen.

Volledig scherm
Rafael van der Vaart klimt op de rug van Dirk Kuyt na het EK-duel met Frankrijk in 2008. © ANP
  1. FC Groningen neemt afscheid van directeur Klaver

    FC Groningen neemt afscheid van directeur Klaver

    FC Groningen neemt per direct afscheid van commercieel directeur Robbert Klaver. Hij verschilde met de rest van de clubleiding van mening over het toekomstige beleid op commercieel gebied. ,,Iedereen weet dat wij op dat vlak een stevige uitdaging hebben", zegt algemeen directeur Wouter Gudde. ,,Over de manier waarop we die uitdaging willen aangaan, kwamen we niet op één lijn. De uiteindelijke conclusie is dat het voor beide partijen beter was dat onze wegen zich zouden scheiden."

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen