Volledig scherm
Noussair Mazraoui in actie namens Ajax tegen Standard Luik. © Getty Images

Koeman: Mazraoui serieuze optie voor rechtsbackpositie Oranje

Ronald Koeman heeft hoop dat Ajax-rechtsback Noussair Mazraoui in de toekomst niet voor Marokko, maar voor het Nederlands elftal wil uitkomen. De bondscoach van Oranje had afgelopen donderdag een gesprek met de Ajacied, die eerder deze zomer in de voorselectie van Marokkko voor het WK zat.

,,Ik heb samen met KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma een gesprek gehad met Mazraoui en zijn zaakwaarnemer. Wij hebben van onze kant aangegeven dat hij een serieuze optie is voor de rechtsbackpositie en dat we hem graag in de toekomst bij het Nederlands elftal willen hebben", zei Koeman in Studio Voetbal. ,,Laten we hopen dat hij voor Nederland kiest."

Mazraoui moet binnenkort een keuze maken. ,,Noussair moet er rustig over nadenken", liet zijn zaakwaarnemer na het gesprek weten aan De Telegraaf. ,,Hij is nooit eerder in deze situatie gekomen."

Volledig scherm
Noussair Mazraoui. © Getty Images
  1. Willem van Hanegem-special

    Willem van Hanegem-special

    Feyenoord-legende Willem van Hanegem wordt woensdag 75 jaar. AD Sportwereld viert dat met een schitterende special over de Kromme. Daarin onder meer een persoonlijke verhaal van verslaggever Sjoerd Mossou, een dubbelinterview tussen Willem van Hanegem en Johan Neeskens, herinneringen van onder anderen Hugo Borst en Henk Fraser, een uitgebreide terugblik op de Europa Cup-I-finale van 1970, uiteraard een groot interview met de jarige job zelf en veel en veel meer.