Koeman neemt vijf PSV’ers op in voorselectie Oranje

Ronald Koeman heeft, zoals hij al had aangekondigd, een weinig verrassende voorselectie bekendgemaakt voor de EK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Duitsland. In de lijst van dertig namen zitten vijf PSV’ers. De grootste verrassing is de terugkeer van Kenneth Vermeer bij Oranje.

Koeman onthulde dinsdag al dat er amper verrassingen in de voorselectie zouden zitten. ,,De selectie zal grotendeels, zo niet geheel, in lijn zijn met zoals die afgelopen jaar was", zei de bondscoach. ,,We komen op maandag 18 maart bij elkaar, op donderdag spelen we tegen Wit-Rusland en na de wedstrijd op zondagavond tegen Duitsland gaat iedereen weer weg. Daarom is het prettig dat we een redelijk vaste groep hebben, we weten inmiddels van elkaar hoe we willen werken. Iedereen kent z’n taak, de manier van spelen is bekend", legde Koeman uit.

Nederland opent de EK-kwalificatiecyclus op 21 maart in De Kuip tegen Wit-Rusland, waarna op 24 maart Duitsland de tegenstander is in de Johan Cruijf Arena. De vijf PSV’ers in de selectie zijn Jeroen Zoet, Luuk de Jong, Pablo Rosario, Steven Bergwijn en Denzel Dumfries.

Volledig scherm
Ronald Koeman

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9148 stemmen