Volledig scherm
© Photo Prestige/Soccrates

Kritiek op Marokkaanse voetbalbond in zaak-Ihattaren

Na lang nadenken, hakte Mohamed Ihattaren gisteren de knoop door: de talentvolle PSV’er zal voor Oranje uitkomen en dus niet voor Marokko, het geboorteland van zijn familie. Die keuze levert de Marokkaanse voetbalbond en bondscoach Vahid Halilhodzic veel kritiek op in eigen land. 

Volgens de Franstalige krant Le Matin ging de Marokkaanse voetbalbond FRMF in de fout bij het overlijden van de vader van Mohamed Ihattaren. Waar de KNVB en bondscoach Ronald Koeman de PSV’er ruimte gaven om zijn verdriet te verwerken, was bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa bij de begrafenis in Rouadi, nabij de Noord-Marokkaanse stad Al Hoceima.

Ook bondscoach Vahid Halilhodzic krijgt ervan langs. Zo zou de Bosniër, die vanwege de teleurstellende resultaten van de laatste maanden al onder druk staat, nooit contact hebben gehad met Ihattaren. Hij zou dat hebben overgelaten aan zijn assistent Mustapha Hadji. En dat terwijl Ronald Koeman de band wel warm hield. Halilhodzic selecteerde Ihattaren ook op 16 augustus voor de oefenduels met Burkina Faso en Niger. De in Utrecht geboren aanvaller wilde toen helemaal geen keuze maken, mede vanwege zijn op dat moment zieke vader. 

Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie
  1. Podcast | ‘Als eredivisie sta je voor gek door gebrek aan eenheid’

    Podcast | ‘Als eredivisie sta je voor gek door gebrek aan eenheid’

    Er gebeurt zoveel in voetballand, dat het tijd is om het terugblikken even vooruit te schuiven en een blik op de actualiteit te werpen. In deze AD Voetbalpodcast hebben Ajax-watcher Freek Jansen, PSV-watcher Maarten Wijffels en Feyenoord-watcher Mikos Gouka het onder leiding van Hidde van Warmerdam over het gebrek aan eenheid in de Eredivisie, de verschillende meningen over doorspelen of niet, de situatie in de Premier League en Duitsland als gidsland.