Volledig scherm
PREMIUM
Joël Piroe debuteerde zondag voor Sparta. © BSR Agency

Kruising staat droomdebuut Piroe bij Sparta in de weg: ‘Als kind droom je van de eredivisie’

Sparta is dit seizoen met meer dan veertig PSV-opleidingsjaren in de gelederen een klein beetje Jong PSV-plus. Spits Joël Piroe maakte gisteren in Zwolle zijn eredivisiedebuut voor de Rotterdammers.

Het zweet gutste bij Joël Piroe na een heerlijke wedstrijd in Zwolle van het hoofd. Bijna had hij de perfecte binnenkomer in de eredivisie en leek de 20-jarige PSV-huurling zichzelf met een prachtige goal meteen onsterfelijk te maken bij Sparta. De droom van Piroe, de rest van het Rotterdamse team en het Spartaanse uitvak spatte op de rechterkruising voor de fanatieke Zwolse aanhang uiteen.

  1. Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper
    Karakteristieken

    Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper

    Maandagavond was Sydney van Hooijdonk met twee treffers tegen Jong AZ de gevierde man bij NAC. In het Rat Verlegh Stadion werd de zoon van Pierre van Hooijdonk beloond voor zijn goede optreden met een basisplaats tegen mede-degradant Excelsior. De wedstrijd tussen de nummers twee en drie op de ranglijst draaide niet op het gehoopte spektakelstuk uit, maar wel op opnieuw een mooie wedstrijd voor de negentienjarige aanvaller. Het werd 2-1.