Oranje als Europees kampioen in 2017.
Volledig scherm
Oranje als Europees kampioen in 2017. © Pim Ras Fotografie

‘Leeuwinnen verdedigen EK-titel in 2022’

Het EK voetbal voor vrouwen in Engeland is met een jaar uitgesteld naar de zomer van 2022. Volgens diverse Engelse media staat het toernooi van 6 tot en met 30 juli worden gehouden. De eindronde moest worden verplaatst omdat het EK voor mannen ook al in de zomer van 2021 plaatsvindt.

Nederland heeft zich officieel nog niet geplaatst voor het toernooi waarvan de finale op Wembley wordt gespeeld. Maar Nederland staat er riant voor in de kwalificatiegroep. Plaatsing voor het toernooi is nog slechts een formaliteit. De laatste wedstrijden in de poule zijn door de coronacrisis echter wel uitgesteld. De Leeuwinnen zijn overigens al wel geplaatst voor de Olympische Spelen in Japan die ook met jaar werden uitgesteld naar 2021.

Regerend kampioen

Oranje is de regerend Europees kampioen. In 2017 won de ploeg van Sarina Wiegman verrassend het toernooi in eigen land. Het was het begin van de opmars van de Leeuwinnen. Tijdens het laatste WK vorige zomer in Frankrijk behaalde Oranje de finale die werd verloren van de Verenigde Staten.