Thomas Letsch als trainer van Red Bull Salzburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Letsch als trainer van Red Bull Salzburg. © Gepa

Letsch moet Vitesse vleugels geven

Vitesse gaat op de Duitse toer. De nieuwe technisch directeur Johannes Spors wil landgenoot en kennis Thomas Letsch in Arnhem op de trainersstoel zetten. De eredivisieclub is in verregaande onderhandeling over een tweejarig contract.

Spors kent Letsch (51) van de voetbaltak van Red Bull. Zo hebben ze elkaar ontmoet in Salzburg. De coach uit Esslingen am Neckar, een stad nabij Stuttgart, heeft bij de Oostenrijkse club gewerkt als jeugdtrainer, hoofd opleidingen, assistent en zelfs interim-coach, al betreft dat slechts twee duels. Hij is ook trainer geweest bij FC Liefering, de opleidingsclub van Salzburg. Zijn voetbalcarrière stelt niets voor. Verder dan het laagste niveau bij de plaatselijke VfB is hij nooit gekomen.

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.