Vitesse-coach Thomas Letsch (links) en doelman en aanvoerder Remko Pasveer met de KNVB-beker bij de persconferentie voor de bekerfinale in stadion GelreDome.
Volledig scherm
Vitesse-coach Thomas Letsch (links) en doelman en aanvoerder Remko Pasveer met de KNVB-beker bij de persconferentie voor de bekerfinale in stadion GelreDome. © ANP

Letsch neemt AS Roma als voorbeeld voor Vitesse: ‘Ajax was beter, maar het beste team kan verliezen’

BekerfinaleThomas Letsch wil Ajax in de TOTO KNVB-bekerfinale met Vollgasfussbal verslaan. Voor de Duitse coach vormen energie, lef én initiatief voor Vitesse de weg naar de zege in De Kuip. ,,Ajax is de favoriet, maar in één wedstrijd is alles mogelijk”, zegt de trainer van de Arnhemse eredivisionist.

  1. Voor een club die wil aanhaken bij de Europese top ontbreekt het Ajax veel te vaak aan killersinstinct
    PREMIUM

    Voor een club die wil aanhaken bij de Europese top ontbreekt het Ajax veel te vaak aan killersin­stinct

    ,,De beste ploeg ligt uit het toernooi”, stelden trainer Erik ten Hag en captain Dusan Tadic unaniem. Als dat al zo is, is dat na vier keer dezelfde conclusie tegen Italianen geen toeval meer. Het ontbrak de club die wil aanhaken bij de Europese top veel te vaak aan killersinstinct. Voor die analyse is nu alleen geen tijd. De Kuip wacht. ,,We zeiden al: er is hoe dan ook geen tijd om te vieren of te rouwen.”