Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Makkelie leidt topper tussen Feyenoord en PSV

De topper tussen Feyenoord en PSV staat zondag onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Het duel in de Kuip begint om 14.30 uur.

Op dat moment heeft Ajax al de wedstrijd in eigen huis tegen ADO Den Haag afgewerkt. Koploper PSV weet dan al of de Amsterdammers kunnen inlopen of puntenverlies hebben geleden. Het treffen tussen Ajax en ADO staat onder leiding van Pol van Boekel.

PSV speelde afgelopen weekend gelijk tegen sc Heerenveen waardoor de Amsterdammers tot op vijf punten zijn genaderd.

Vorig seizoen won Feyenoord voor eigen publiek met 2-1 van PSV. Over de winnende treffer in de slotfase werd toen nog lang nagepraat. De doellijntechnologie die in De Kuip geïnstalleerd was, constateerde dat de bal over de lijn verdween toen PSV-doelman Jeroen Zoet die naar zich toetrok nadat hij een redding had verricht. Op het horloge van scheidsrechter Bas Nijhuis verscheen de melding 'goal', waardoor Feyenoord een belangrijke zege boekte op weg naar het kampioenschap.

Makkelie floot eerder dit seizoen in De Kuip ook al de Klassieker. Björn Kuipers is nog altijd geblesseerd.

KNVB on Twitter

Danny Makkelie fluit topper tussen Feyenoord en PSV: https://t.co/aCJw5MoRH0.

  1. Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achtergestaan

    Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achterge­staan

    Daley Blind erkent dat zijn ploeg vanmiddag tekortschoot tijdens de confrontatie met PSV (3-0). Toch maakt de 28-jarige centrumverdediger zich nog geen zorgen. ,,Het seizoen is nog vroeg, er is nog niks aan de hand", stelt Blind voor de camera van Fox Sports. ,,Ik heb weleens 13 punten achtergestaan op PSV. Toen waren ze ook al aan het juichen en dansen, maar aan het einde van de rit stonden wij met de schaal", aldus de verdediger die doelt op het seizoen 2011/2012. Destijds veroverde Ajax onder leiding van Frank de Boer inderdaad de titel na een achterstand van 13 punten. Blind beseft echter maar al te goed dat er dan wel uit een ander vaatje getapt zal moeten worden. ,,Want wij hebben vandaag terecht verloren. Wij waren niet goed genoeg en hebben te weinig gecreëerd. Dat mogen wij onszelf verwijten. Een domper." Blind, een van de twee centrumverdedigers dus, relativeerde de keuze van zijn coach om geen fysiek sterke verdediger op te stellen om Luuk de Jong onschadelijk te maken. ,,Dat kan je achteraf zeggen. Als je goed staat, kan je veel goedmaken. We hebben vandaag gewoon op duelkracht verloren, ook op het middenveld."