Volledig scherm
Lieke Martens (l) en Vivianne Miedema (r) bij de training van Oranje © BSR Agency

Martens ziet in Miedema toekomstige beste voetbalster ter wereld

Vivianne Miedema (22) werd gisteren verkozen tot beste speelster van de FA Women’s Super League, maar volgens Lieke Martens zit er nog veel meer in het vat voor de spits uit Hoogeveen. Of ze Martens op den duur kan opvolgen als beste speelster ter wereld? ,,Dat denk ik wel.”

Volledig scherm
Vivianne Miedema © BSR Agency

Door Tim Reedijk

,,Het is hartstikke knap. Vivianne is een heel goede spits, ik denk dat er weinig zijn die zo makkelijk scoren als zij”, vertelt Martens in Barcelona. ,,Ik denk dat ze een hele mooie toekomst voor zich heeft. Ze is een intelligente speler en een goede voetballer wil ook met goede voetballers om zich heen staan. Dat maakt je zelf ook beter, je krijgt betere ballen aangespeeld. Dus ik ben blij dat ‘Viv’ Nederlands is.”

De 26-jarige Martens werd in 2017 zelf verkozen tot beste voetbalster in de wereld, toen ze 24 jaar was. Of die titel er op den duur ook voor Miedema in zit? ,,Dat denk ik wel”, aldus Martens.

Miedema werd door haar collega-voetbalsters tot de beste verkozen bij de PFA Awards in Londen, op dezelfde dag dat ze met Arsenal de landstitel greep. Ze maakte al 22 goals in de competitie, gemiddeld één goal per 77 minuten. Bij het Nederlands elftal, waar ze deze zomer hoge ogen wil gooien op het WK in Frankrijk aan de zijde van Martens, nadert ze topscorer aller tijden Manon Melis: 57 om 59 doelpunten.

Bekijk hieronder de uitreiking van de prijs:

Volledig scherm
Vivianne Miedema © Getty Images