Volledig scherm
Aaron Meijers © BSR Agency

Meijers hoopt met ADO tegen RKC van de nul af te komen: ‘Daar is dit een wedstrijd voor’

ADO-aanvoerder Aaron Meijers was zondag liever met wat meer punten op zak voor even naar Waalwijk teruggekeerd. Nu moet er bij nieuwkomer RKC worden gewonnen om een sportieve crisis in Den Haag te bezweren.

Door Yorick Groeneweg

Aaron Meijers is in Den Haag al aan zijn achtste seizoen bezig, maar koestert dankzij de twee jaar die hij bij RKC speelde toch nog altijd warme gevoelens voor die club. Hoewel het voor de 31-jarige linksachter ook lang geleden is dat hij er geweest is, voor die sentimenten is na drie nederlagen geen plek. ,,We moeten nu zo snel mogelijk van de nul af komen. Daar is dit een wedstrijd voor.”

Meijers voetbalde in maart 2014 voor het laatst in Waalwijk, waar ADO met 1-1 gelijkspeelde. De huidige RKC-directeur Frank van Mosselveld zat nog bij de selectie van de Brabanders, net als assistent-trainer Sander Duits. ,,Met hen heb ik nog weleens contact, maar verder niet. Het is ook lang geleden dat ik echt bij die club gespeeld heb, al kijk ik terug op een leuke tijd.”

Het ongedwongen gevoel kwam bij de ADO-aanvoerder weer een beetje terug toen hij de laatste weken voor de buis zat om zijn vorige club na jaren weer in de eredivisie te zien spelen. ,,Ze doen dat vrijuit en onbevangen, alles is nu nog mooi”, viel Meijers op. ,,Bij ons komt er al druk op te staan. Natuurlijk hebben we dit bij ADO vaker meegemaakt, maar nog niet zo vroeg in het seizoen.”