Volledig scherm
Vivianne Miedema. © BSR Agency

Miedema krijgt plekje in team van het jaar in Engeland

Vivianne Miedema heeft een plekje gekregen in het team van het jaar in de FA Women’s Super League (WSL), de Engelse competitie voor vrouwen.

Miedema maakt dit seizoen indruk bij Arsenal. Ze scoorde dit seizoen in de WSL al twintig keer in achttien wedstrijden, waarmee ze zichzelf topscorer van de competitie mag noemen. Nikita Parris (Manchester City) volgt met zestien goals op gepaste afstand. Miedema kwam in totaal al tot dertig goals in 26 wedstrijden. 

Mede dankzij de goals van Miedema, die dit seizoen al drie hattricks maakte, gaan de vrouwen van Arsenal aan de leiding in de Engelse competitie. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben Miedema en haar ploeggenoten vier punten meer dan Manchester City. De laatste keer dat de vrouwen van Arsenal kampioen werden, was in 2012. Voordat Arsenal het in de laatste speelronde opneemt tegen Manchester City kunnen Miedema en consorten dit weekend al het kampioenschap veiligstellen in het duel met Brighton & Hove Albion.

Miedema is de enige Nederlandse die is verkozen in het team van het jaar. Namens Arsenal haalden ook middenvelders Lia Wälti en Kim Little het team. Miedema is bovendien genomineerd voor de categorie ‘beste speelster van het jaar'. Ze hoort zondag, net als Virgil van Dijk bij de mannen, of ze die prijs in de wacht mag slepen. 

  1. Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’
    PREMIUM
    Oud-spits Feyenoord

    Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’

    Hoe goed Róbert Bozeník (20) kan worden? Coach Dick Advocaat durft het nog niet te zeggen over de Slowaak. Voormalig Feyenoor­d-spits Stanislav Griga (9 goals in 43 duels van 1990 tot 1992) wél. Hij werkte bij zijn vorige club MSK Zilina als spitsentrainer bijna dagelijks samen met Bozeník, die de afgelopen twee wedstrijden matchwinner was bij Feyenoord. ,,Bozeník kan ver komen. Hij is jong en kent de druk al van het spelen in onze nationale ploeg.’’