Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel. © BSR Agency

Na flitsend begin bij PSV is Van Bommel alles uit zijn handen gegleden

Terug waar de ellende begonMark van Bommel staat onder grote druk. Midden in de horrorherfst moet de trainer van PSV de crisis bezweren op de plek waar alle ellende is gestart. In Drenthe wacht vanavond een beladen herkansing.

Door Rik Elfrink

PSV gaat vandaag terug naar de plek waar de huidige sportieve ellende voor de club ruim tien maanden geleden begon. Mark van Bommel leek in zijn eerste jaar als trainer zonder problemen op de landstitel af te stevenen en na tachtig minuten op de Oude Meerdijk gaven goals van Luuk de Jong en Angeliño vertrouwen in een goede afloop. Nicklas Pedersen van FC Emmen dompelde PSV in zijn – naar later bleek – voorlaatste wedstrijd als betaald voetballer met twee doelpunten in rouw: 2-2.

  1. ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’
    Ten Hag ziet Ziyech uitvallen

    ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’

    Hakim Ziyech heeft een kuitblessure opgelopen in de eerste wedstrijd van Ajax na de winterstop. De Marokkaanse spelmaker ging tegen Sparta (2-1) na bijna een uur spelen op de grond zitten, gooide uit frustratie zijn scheenbeschermers weg en gebaarde dat hij gewisseld moest worden. ,,Ik kan nog niet vertellen wat de diagnose is, dat moeten we afwachten”, zei trainer Erik ten Hag. ,,Hakim heeft in ieder geval last van een kuit.”