Volledig scherm
Ruud Brood is in gesprek met NAC. © BSR/SOCCRATES

NAC heeft voormalig PSV-assistent Brood bijna binnen

Ruud Brood (56) moet Mitchell van der Gaag opvolgen als trainer van NAC. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen. De oud-speler van de Bredase club werd maandag gepolst door interim-directeur Nicole Edelenbos. Sindsdien zijn de gesprekken gaande. De verwachting is dat de club en trainer eruit gaan komen.

Ruud Brood was van 2015 tot 2018 de rechterhand van Phillip Cocu bij PSV. De man die twee keer promoveerde met RKC (2009 en 2011) en één keer met NEC in 2015 met overmacht de titel greep in de eerste divisie, weet hoe het is om een elftal terug naar de eredivisie te loodsen.

Hoewel NAC een trainer wil voor de komende acht wedstrijden, is het niet meer dan logisch dat Brood voor tenminste anderhalf jaar tekent. Zodat hij de zekerheid heeft dat hij bij degradatie direct een doorstart kan maken in de eerste divisie.

Brood zal daarbij wel de garantie willen dat hij samen met de nog officieel aan te stellen Tom Van den Abbeele de mogelijkheden krijgt een elftal te formeren dat om de bovenste plekken strijdt.

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen