Volledig scherm
NAC verliest van Fortuna Sittard. © Proshots
2
EINDE
3
  • Mitchell te Vrede 4'
  • Gervane Kastaneer 71'
  • Ahmed El Messaoudi 41' 53'
  • Branislav Ninaj 81'

NAC krijgt klap in gezicht van Fortuna

NabeschouwingDe thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard had NAC naar de middenmoot van de eredivisie moeten brengen. Het liep anders zondagmiddag. Heel anders. Niet 'gewoon' drie punten, maar nul voor de Bredanaars.

Nabeschouwing

Uit de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (3-0 winst) putte NAC hoop en vertrouwen dat tegenstanders van dat kaliber geen probleem zouden moeten zijn in Breda. Dat is niet het geval, toonde het duel met Fortuna Sittard zondagmiddag aan.

Te Vrede
De ploeg van Mitchell van der Gaag begon nog wel goed. Direct werden de Limburgers onder druk gezet en al na vier minuten was het raak. Paolo Fernandes zette met een prachtige diagonale steekpass Mitchell te Vrede vrij voor doelman Alexei Koselev. De spits knalde hard binnen: 1-0. Voer voor discussie was de vraag of Te Vrede al dan niet buitenspel stond. Het leek er op basis van tv-beelden verdacht veel op, maar zowel de grensrechter als de VAR in Zeist (Gerrets) oordeelden anders: doelpunt.
Waar NAC na de 1-0 tegen De Graafschap bevrijd oogde, gaf de voorsprong de Bredanaars dit keer allerminst vleugels. Ze zakten steeds verder weg en boden zo het toch ook niet geweldig spelende Fortuna de gelegenheid terug in de wedstrijd te komen. Dat gebeurde dan ook. Ahmed El Allouchi mocht vrij voor Benjamin van Leer de hoek uitzoeken: 1-1. Onder een striemend fluitconcert maakten de geel-zwarten de gang naar de kleedkamer na het rustsignaal van scheidsrechter Gözübüyük.
Ook Van der Gaag was niet tevreden, getuige twee wissels bij de hervatting: Fabian Sporkslede en Gervane Kastaneer vervingen Arno Verschueren en Mounir El Allouchi. Maar de gifbeker bleek nog niet leeg voor de thuisploeg. Keeper Benjamin van Leer tastte in de 52ste minuut volledig mis bij een ongevaarlijk schot van Ahmed El Messaoudi en zag de bal tussen z'n handen door in het net rollen: 1-2.

NAC zwalkte vervolgens een tijdje over het veld als een bokser die een uppercut heeft moeten incasseren. Een vrije trap in de 71ste minuut bleek de reddingsboei die de ploeg nodig had. Rosheuvel sneed de bal goed aan vanaf de zijlijn, Kastaneer kon ongehinderd raak koppen: 2-2.
Zou die verwachte overwinning er dan toch nog - met kunst en vliegwerk - komen? Het publiek ging er vol achter staan, maar de ploeg liet zich er onvoldoende door inspireren. En liep bij een corner van Fortuna in de 81ste minuut tegen de 2-3 aan. Van der Gaag liet de al geplande derde wissel (Ilic voor Fernandes) doorgaan, zodat Robert Mühren niet als stormram kon fungeren. Een slotoffensief bleef uit, NAC blijft alleen op doelsaldo weg van de laatste plaats. Een hard gelag.

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Andrija Novakovich wordt vervangen door Lars Hutten

Er komen 4 minuten extra tijd bij. Het lijkt gedaan voor NAC.

Marco Ospitalieri wordt vervangen door Clint Essers.

Gele kaart Marco Ospitalieri

Paolo Fernandes wordt vervangen door Luka Ilic.

Opnieuw de voorsprong voor Fortuna Sittard. Bij een uitstekende corner wordt Ninaj bereikt die de bal achter Benjamin van Leer werkt.

Gele kaart Anouar Kali.

Nu domineert NAC weer de wedstrijd. De ploeg krijgt binnen een paar minuten 3 corners. Tot nu toe is daarvan een verwerkt tot doelpunt.

Gele kaart Wessel Dammers

Gervane Kastaneer met zijn eerste treffer in dienst van NAC. Hij kopt raak uit een vrije trap. Het is 2-2 met nog twintig minuten op de klok.

Lamprou maakt zijn debuut voor Fortuna Sittard. Hij komt in het veld voor Semedo.

Een afstandsschot van Kastaneer wordt door de keeper niet gevangen. Te Vrede probeert de bal nog te veroveren, maar raakt daarbij het hoofd van Koselev. De spits van NAC krijgt een gele kaart voor zijn actie.

Een hele goede actie van Fernandes. Hij kapt twee spelers uit, maar zijn schot wordt onderweg aangeraakt door een verdediger. De daaruit volgende corner vormt geen gevaar.

Sporkslede nog dichtbij de gelijkmaker, maar hij kopt de bal recht in de handen van Kolesev.

Door de tegentreffer lijkt het spelbeeld verdraaid. Fortuna is nu de bogenliggende partij die het de verdediging van NAC al een paar keer lastig heeft gemaakt.

Kastaneer probeert een penalty te versieren, maar daar trapt de scheidsrechter niet in. Nog ruim een half uur voor NAC om de achterstand weg te werken.

Een ongelofelijke blunder van Benjamin van Leer. Een afstandsschot van El Messaoudi wordt in eerste instantie gekeerd door de keeper, maar hij laat de bal los waardoor die over de doellijn rolt.

Daar was Fortuna heel dichtbij de voorsprong. Verdedigend klopt er niet veel van bij NAC, maar invaller Sporkslede kan de bal net op tijd wegwerken.

Mounir El Allouchi wordt vervangen door Gervane Kastaneer.

Er wordt in ieder geval gewisseld bij de ploeg van Mitchell van der Gaag. Arno Verschueren wordt vervangen door Fabian Sporkslede.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
2
2
Rode kaarten
0
0
Balbezit
47%
53%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
6
2
Vrije trappen
10
16
Overtredingen
15
9
Buitenspel
1
1
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
4
4
Gered door de doelman
1
2
Schoten naast
4
4
Terug naar boven

Opstelling

4-2-1-3
4-2-1-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven
  1. Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Tyrell Malacia heeft goed naar zijn trainer Giovanni van Bronckhorst gekeken. De linksback van Feyenoord maakte tegen AZ (2-1) een doelpunt dat wel een beetje deed denken aan de treffer van Van Bronckhorst in de halve finale van het WK 2010, tegen Uruguay. ,,De trainer zei gelijk na de wedstrijd: hij leek wel op die van mij. In de jeugd heb ik ze wel vaker zo gemaakt, met buitenkantje links’', zegt Malacia. ,,Bij zulke ballen moet je niet nadenken, alleen zorgen dat je ‘m goed raakt. Ik zag de hoek open liggen.’'