Volledig scherm
Armando Obispo in actie © Pro shots

Nieuwe start Jong Oranje met negen debutanten: Obispo (PSV) voor het eerst opgeroepen

Erwin van de Looi heeft negen debutanten opgenomen in de selectie van Jong Oranje voor de oefenwedstrijd van volgende week vrijdag tegen Duitsland. Onder hen ook Armando Obispo (PSV). 

Ook Ajacieden Dani de Wit en Kaj Sierhuis, Nathangelo Markelo (Everton), Deyovaisio Zeefuik en Jan Hoekstra van FC Groningen, Tahith Chong (Manchester United), Deroy Duarte (Sparta Rotterdam) en Jay-Roy Grot van VVV-Venlo kregen voor het eerst een uitnodiging.

Jong Oranje liep deelname aan het komende Europees kampioenschap mis en richt zich nu op de kwalificatie voor het volgende toernooi.

,,Met deze nieuwe lichting gaan we bouwen aan een nieuw team. Deze eerste wedstrijd tegen Duitsland is direct een mooi affiche en een geweldige uitdaging voor ons'', aldus Van de Looi.

De jeugdteams van Duitsland en Nederland spelen tegen elkaar in Offenbach. Jong Duitsland wist zich wel voor het EK te kwalificeren.

  1. Van Bronckhorst: Belangrijk voor de club dat Europees voetbal zeker is

    Van Bronck­horst: Belangrijk voor de club dat Europees voetbal zeker is

    Trainer Giovanni van Bronckhorst neemt volgende maand met een derde plaats afscheid bij Feyenoord. ,,We zijn heel tevreden met het feit dat we Europees voetbal hebben behaald", zei hij na de eenvoudige 0-4 zege op NAC Breda bij FOX Sports. ,,Het gevoel overheerst wel dat we langer mee hadden moeten doen met Ajax en PSV, alleen dat mocht niet zo zijn. Uiteindelijk is het wel belangrijk voor de club dat we volgend seizoen weer Europees voetbal spelen.”