Noa Lang moest afgelopen zaterdag nog vanaf de tribune toekijken bij FC Twente.
Volledig scherm
Noa Lang moest afgelopen zaterdag nog vanaf de tribune toekijken bij FC Twente. © ANP Sport

Noa Lang klaar voor debuut bij FC Twente: ‘Hij is een speciale speler’

Noa Lang maakt zondag zijn debuut voor FC Twente. De van Ajax gehuurde aanvaller is hersteld van de blessure die hij opliep op het trainingskamp van de Amsterdamse club.

Lang neemt naar alle waarschijnlijkheid de plek voorin op links in van Rafik Zekhnini. „Noa is een speciale speler die ons kan helpen in het laatste deel van het veld met een dribbel, een eindpass of een goal. Met zijn creativiteit kan hij vanuit het niets toeslaan”, zegt FC Twente-trainer Gonzalo Garcia. De Enschedeërs hebben al het gehele seizoen moeite om tot kansen te komen. In de laatste vier competitieduels kwam de ploeg zelfs niet eens tot scoren. 

Volgens Garcia maakt Lang een goede indruk op de trainingen. „Hij is een speciale speler. Dat zag je op de eerste dag al.” Ondanks enkele kleine pijntjes, zoals de oefenmeester dat aangeeft, is de rest van de selectie beschikbaar. 

  1. Podcast | ‘Als eredivisie sta je voor gek door gebrek aan eenheid’

    Podcast | ‘Als eredivisie sta je voor gek door gebrek aan eenheid’

    Er gebeurt zoveel in voetballand, dat het tijd is om het terugblikken even vooruit te schuiven en een blik op de actualiteit te werpen. In deze AD Voetbalpodcast hebben Ajax-watcher Freek Jansen, PSV-watcher Maarten Wijffels en Feyenoord-watcher Mikos Gouka het onder leiding van Hidde van Warmerdam over het gebrek aan eenheid in de Eredivisie, de verschillende meningen over doorspelen of niet, de situatie in de Premier League en Duitsland als gidsland.