Officieel: Steven Bergwijn tekent tot 2025 bij Tottenham Hotspur

PSV en Tottenham Hotspur hebben de transfer van Steven Bergwijn bevestigd. De 22-jarige aanvaller tekent een contract voor vijf jaar in Londen, werd vandaag bevestigd. De afgelopen dagen werd al duidelijk dat Bergwijn de overstap ging maken, omdat hij niet meespeelde tegen FC Twente. 

PSV houdt 32 miljoen over aan de deal. International Bergwijn hoopt in Londen de volgende fase in zijn carrière glans te geven, na negen jaar PSV. Hij kwam in 2011 binnen bij PSV, waar hij zich vanuit de jeugdopleiding opwerkte naar het eerste elftal. Via Jong PSV kwam het al snel tot een rol bij PSV 1, waar hij zich onder leiding van Phillip Cocu steeds beter ging manifesteren. Mark van Bommel noemde hem vorig jaar al ‘misschien wel Europese top’. 

Bergwijn tekent in Londen een contract tot midden 2025. PSV is na wat strubbelingen bij de onderhandelingen toch trots op de transfer, die de club een mooie financiële impuls geeft. 

Steven Bergwijn verruilt PSV voor Tottenham Hotspur.
Volledig scherm
Steven Bergwijn verruilt PSV voor Tottenham Hotspur. © BSR_AGENCY
  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”