Ophef na doodschop én uitspraken van Spakenburger: 'Zou het zo weer doen’

VideoEen bizarre overtreding van Spakenburg-aanvaller Argjend Selimi was zaterdag een smet op een heerlijke derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg (2-2). De invaller bij de ‘Blauwen’ haalde Vogels-aanvaller Ahmed el Azzouti met een gênante doodschop neer. Arbiter Stef Veekamp stuurde Selimi uiteraard meteen met rood weg, maar wat zei de hoofdrolspeler zelf: ‘Ik zou het zo weer doen.’  

FOX Sports-commentator Mark van Rijswijk, die verslag deed van de Spakenburgse burenruzie op De Westmaat, kon er kort na de gelijkmaker van diezelfde Selimi, met zijn hoofd niet bij. ,,Wat een bezopen actie”, zei Van Rijswijk in zijn commentaar. ,,Dit is werkelijk een schandalige actie. Hij gaat op deze manier van derbyheld naar derbyloser.”

Argjend Selimi stuit namens Spakenburg op Sanny Monteiro van IJsselmeervogels.
Volledig scherm
Argjend Selimi stuit namens Spakenburg op Sanny Monteiro van IJsselmeervogels. © BSR Agency

Selimi zelf lag er later op de avond bij FOX Sports niet wakker van. ,,Je kunt het als slim én niet-slim zien‘’, zei hij in een interview. ,,Ik haal die aanval eruit. Die actie zelf was misschien niet slim, maar ik zou het zo weer doen, eerlijk gezegd. Ja, ik heb de actie teruggezien, haha, maar ik haalde niet echt door. Ik wilde 'm vegen, de actie was niet bedoeld om hem dood te trappen. El Azzouti is natuurlijk een heel goede voetballer en ik hoop dat hij dat de komende weken ook kan laten zien bij IJsselmeervogels.”

FOX Sports postte het interview vanavond op Twitter, waarna flinke ophef ontstond over Selimi's uitspraken. ,,Schandalig, met dit interview erbij minimaal drie wedstrijden extra..”, zo reageerde twitteraar Danny van de Heuvel.