Volledig scherm
Lieke Martens tijdens een training van Oranje. © ANP

Oranje compleet in aanloop naar Japan

De voorbereiding op de achtste finales van de WK zijn begonnen voor het Nederlands elftal. Bondscoach Sarina Wiegman beschikt over een complete selectie in aanloop naar Japan, dus ook over Stefanie van der Gragt.

Na een vrije zaterdag stond Oranje op zondag op het trainingsveld in Bédée, een stad ten noordwesten van Rennes, waar ook op maandag nog wordt getraind voordat het treffen met Japan begint. In Rennes  staat dinsdagavond in Roazhon Park het duel met Japan op het programma. De tegenstander is geen onbekende voor de Leeuwinnen. Vier jaar geleden stonden beide teams ook tegenover elkaar op de WK, toen won Japan met 2-1. 

Het Nederlands elftal won alle groepswedstrijden, tegen Nieuw-Zeeland (1-0), Kameroen (3-1) en Canada (2-1). 

  1. Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’
    PREMIUM
    Oud-spits Feyenoord

    Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’

    Hoe goed Róbert Bozeník (20) kan worden? Coach Dick Advocaat durft het nog niet te zeggen over de Slowaak. Voormalig Feyenoor­d-spits Stanislav Griga (9 goals in 43 duels van 1990 tot 1992) wél. Hij werkte bij zijn vorige club MSK Zilina als spitsentrainer bijna dagelijks samen met Bozeník, die de afgelopen twee wedstrijden matchwinner was bij Feyenoord. ,,Bozeník kan ver komen. Hij is jong en kent de druk al van het spelen in onze nationale ploeg.’’