Oranje gekoppeld aan Duitsland in loting EK-kwalificatie

LotingOranje weet met wie het moet afrekenen op weg naar het EK van 2020. In Dublin kwamen Duitsland, Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland uit de koker als tegenstanders in groep C.

Oranje was groepshoofd tijdens de loting en trof met Duitsland de zwaarst mogelijke tegenstander van pot 2. Bondscoach Ronald Koeman en zijn spelers troffen de Duitsers dit jaar ook al in de groepsfase van de nieuwe Nations League. Nederland won in de Johan Cruijff Arena (3-0) en speelde gelijk in Gelsenkirchen (2-2).

Koeman had Duitsland graag ontlopen maar trof het wel met Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland, de drie andere tegenstanders in de poule. De beste twee ploegen van de kwalificatiegroepen plaatsen zich voor het EK, dat in twaalf landen wordt gehouden. Het kwalificatietoernooi gaat eind maart van start en eindigt volgend jaar in november.

Mocht Nederland zich niet rechtstreeks plaatsen als nummer één of twee van de poule, dan krijgt Oranje nog een herkansing in de play-offs. Hiervan is het al verzekerd vanwege de groepswinst in de Nations League.

Hieronder de volledige verdeling van de 55 verschillende landen.

Volledig scherm
Twee weken geleden was de vreugde nog groot, toen Nederland in extremis een belangrijk punt veilig wist te stellen in en tegen Duitsland. © Stanley Gontha
Volledig scherm
Bondscoach Ronald Koeman arriveert bij het Convention Centre in Dublin, waar de loting gehouden wordt. © Action Images via Reuters