Volledig scherm
Vreugde bij de Oranje Leeuwinnen na de gewonnen EK-finale tegen Denemarken (4-2) van vorig jaar in Enschede. © Getty Images

Oranje Leeuwinnen verkopen Rat Verlegh Stadion binnen uur uit

Play-offs WKDe Oranje Leeuwinnen hebben hun play-offduel tegen Denemarken voor een plek op het WK 2019 binnen vijftig minuten uitverkocht. De wedstrijd is vrijdag 5 oktober (20.00 uur) in het Rat Verlegh Stadion in Breda, waar plek is voor 19.000 toeschouwers. 

De return in de eerste ronde van de play-offs is vier dagen later, op dinsdag 9 oktober (18.00 uur) in het Deense Viborg. Als de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman de eerste ronde van de play-offs doorkomt, wacht daarna nog een dubbele confrontatie met de winnaar van het duel tussen België en Zwitserland. De winnaar van de finale plaatst zich voor het WK voetbal voor vrouwen van volgend jaar in Frankrijk.

Nederland was vorig jaar in de finale van het EK in eigen land in de finale met 4-2 te sterk voor Denemarken, dat in de poulefase ook al met 1-0 was verslagen. De Europees kampioen slaagde er echter niet in om zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK 2019, nadat vorige week in Oslo met 2-1 werd van de vrouwenploeg van Noorwegen. De Nederlandse voetbalsters deden in 2015 in Canada voor het eerst mee aan het WK. 

Oranje speelde 23 keer eerder tegen Denemarken. De eerdere duels eindigden vijf keer in een gelijkspel, acht keer in een overwinning voor Nederland en tien keer in een zege voor de Denen.

OranjeLeeuwinnen on Twitter

WOW! Onze play-offwedstrijd tegen Denemarken is binnen 50 minuten uitverkocht! 😱 Top dat jullie ons allemaal steunen tijdens deze belangrijke wedstrijd! 💪🏻 #SamenSterk #uitverkocht

  1. Van Bronckhorst: Belangrijk voor de club dat Europees voetbal zeker is

    Van Bronck­horst: Belangrijk voor de club dat Europees voetbal zeker is

    Trainer Giovanni van Bronckhorst neemt volgende maand met een derde plaats afscheid bij Feyenoord. ,,We zijn heel tevreden met het feit dat we Europees voetbal hebben behaald", zei hij na de eenvoudige 0-4 zege op NAC Breda bij FOX Sports. ,,Het gevoel overheerst wel dat we langer mee hadden moeten doen met Ajax en PSV, alleen dat mocht niet zo zijn. Uiteindelijk is het wel belangrijk voor de club dat we volgend seizoen weer Europees voetbal spelen.”