Georginio Wijnaldum maakte beide goals voor Oranje in Minsk.
Volledig scherm
PREMIUM
Georginio Wijnaldum maakte beide goals voor Oranje in Minsk. © BSR Agency

Oranje op Rapport: Wijnaldum excelleert als het moet

CijfersMet de tweede overwinning in vier dagen tijd zette het Nederlands elftal een grote stap naar het EK. Zonder imponerend spel was Oranje met 1-2 te sterk voor Wit-Rusland. De spelers en de bondscoach op rapport.

Jasper Cillessen 5.5
In de eerste helft zag Jasper Cillessen geregeld een aanvaller van Wit-Rusland voor zich opduiken, maar hij hoefde niet in actie te komen. Dat was acht minuten na rust wel anders, toen Stanislav Dragun hem met een kopbal passeerde. In de daaropvolgende minuten drong het thuisland aan, maar Cillessen hoefde geen redding te verrichten.

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.