Volledig scherm
© ANP

Oranjevrouwen in Gelredome tegen Mexico

De Oranjeleeuwinnen spelen op 5 april (20.00 uur) een oefenwedstrijd tegen Mexico. Plaats van handeling is de Gelredome in Arnhem, waar de Oranjevrouwen nooit eerder een duel afwerkten. De wedstrijd is ruim twee maanden voordat de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman deelneemt aan het WK in Frankrijk. Voetbalbond KNVB is nog bezig met de verdere invulling van de voorbereiding. Er volgt in ieder geval nog één duel op eigen bodem.

Eerste keer in Gelredome

Mexico is de nummer 27 van de FIFA-ranglijst. Het Midden-Amerikaanse land wist zich niet te kwalificeren voor het WK. De 'Oranje Leeuwinnen' nemen vanaf 26 februari deel aan de strijd om de Algarve Cup. Daar zijn Spanje (27 februari) en Polen (4 maart) de eerste tegenstanders. Voor Oranje begint het WK op 11 juni met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Kameroen en Canada zijn de andere tegenstanders in de groepsfase.

  1. Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Tyrell Malacia heeft goed naar zijn trainer Giovanni van Bronckhorst gekeken. De linksback van Feyenoord maakte tegen AZ (2-1) een doelpunt dat wel een beetje deed denken aan de treffer van Van Bronckhorst in de halve finale van het WK 2010, tegen Uruguay. ,,De trainer zei gelijk na de wedstrijd: hij leek wel op die van mij. In de jeugd heb ik ze wel vaker zo gemaakt, met buitenkantje links’', zegt Malacia. ,,Bij zulke ballen moet je niet nadenken, alleen zorgen dat je ‘m goed raakt. Ik zag de hoek open liggen.’'