Volledig scherm
© Jan Kok | Boomerang Fotografie

Oud-speler FC Eindhoven riskeert levenslang rijverbod

Jinty Caenepeel (21), oud-speler van FC Eindhoven, riskeert in de Brugse politierechtbank een levenslang rijverbod. De aanvaller werd op 9 juli vorig jaar gecontroleerd in Oostende, nadat een passant had gemeld dat er een cannabisgeur uit z’n wagen kwam. 

Caenepeel testte positief op cannabis en verklaarde aan de agenten dat hij al twee jaar lang wekelijks gebruikte. De aanklagers: ,,Wij menen dan ook dat hij verslaafd is en lichamelijk ongeschikt moet worden verklaard om nog met de wagen te rijden.” 

Caenepeel moest vanmorgen trainen in Rotterdam en was dan ook zelf niet aanwezig. Volgens zijn advocate stond hij onder de invloed van slechte vrienden. ,,Hij ging die dag met hen een joint roken op het strand en was kort daarvoor bloed gaan geven voor zijn zusje die leukemie heeft. Hij doet alles voor z’n gezin dat nog in Oostende woont en geeft hen volledige financiële ondersteuning. Op 24 juli vorig jaar tekende hij z’n contract bij Excelsior. Daar hanteert men een nultolerantie rond alcohol en drugs. De clubs testten hun spelers regelmatig. Hij gebruikt nu absoluut niet meer.” 

De politierechter stelde de zaak daarop uit naar 25 mei om Caenepeel toe te laten de testresultaten van zijn club voor te leggen. Als die negatief zijn, ontsnapt de jonge aanvaller wellicht aan een levenslang rijverbod.