Overmars heeft ‘goede hoop’ over Van de Beek

VideoMarc Overmars verwacht dat Donny van de Beek speler van Ajax blijft. Dat zei de directeur voetbalzaken van Ajax voor het duel met PAOK. 

Donny van de Beek.
Volledig scherm
Donny van de Beek. © BSR Agency

,,Ik denk dat het niet lang duurt voordat daar duidelijkheid in komt. Ik heb er goede hoop in dat het positief zal aflopen", aldus Overmars, die bij Ziggo Sport gevraagd werd of hij denkt dat Van de Beek bij Ajax blijft. ,,Daar ga ik wel vanuit ja.”

Of er concrete interesse was voor de Ajax-middenvelder, bijvoorbeeld van Real Madrid? ,,Jawel, absoluut. Maar je maakt afspraken. Ik heb een paar weken geleden ook gezegd: voor een bepaalde datum wil ik duidelijkheid hebben. Die datum staat. Dus ik denk dat we de zaakjes goed op orde hebben, dat het team in grote lijnen staat en ook niet meer op zoek is naar andere spelers.”

Donny van de Beek zelf acht de kans ook groot dat hij dit seizoen bij Ajax blijft. De middenvelder weet dat Real Madrid hem graag wil hebben, maar hij vindt het ook zeker geen straf om nog een jaar in Amsterdam te voetballen. ,,Het is een fantastische club, maar Ajax is dat ook”, zei Van de Beek bij Ziggo Sport, nadat hij met de landskampioen de laatste voorronde van de Champions League had bereikt dankzij een zwaarbevochten zege op PAOK (3-2). ,,Wat dat betreft heb ik sowieso niets te klagen. Er is een heel goede kans dat ik hier blijf spelen, maar er is nog niets zeker.”

Van de Beek behoorde afgelopen seizoen tot de uitblinkers bij Ajax, dat in de Champions League op de drempel van de finale bleef steken. Trainer Zinedine Zidane wil hem nu graag naar Madrid halen. Van de Beek verwacht dat er snel duidelijkheid komt over zijn toekomst. “Dat hoop ik ook, want ik ben wel een beetje klaar met al die vragen daarover”, aldus de dynamische middenvelder die bij Ajax mogelijk een flink verbeterd contract kan tekenen als hij blijft.

Veltman

Ook gaf Overmars een update over de situatie van Joël Veltman, van wie Ajax-coach Erik ten Hag eerder al zei er graag bij te houden. ,,We hebben gesprekken gehad met Joël, hem een paar situaties voorgelegd. Hij is een kind van de club. Dus dan probeer je mee te denken. Natuurlijk had hij graag een transfer gemaakt, maar we moeten onszelf niet in de voet schieten. We hebben hem nodig", aldus Overmars. Of er een contractverlenging voor Veltman aanstaande is? ,,Zou zomaar kunnen.”

  1. Podcast | ‘Nederlandse clubs hebben zichzelf in de voet geschoten aan het begin van de coronacrisis’

    Podcast | ‘Nederland­se clubs hebben zichzelf in de voet geschoten aan het begin van de coronacri­sis’

    Een nieuwe AD Voetbal Podcast, met daarin de vraag of de Nederlandse clubs uit de eredivisie zichzelf niet enorm in de voet geschoten hebben met de manier waarop ze zich opgesteld hebben aan het begin van de coronacrisis? Ook Dirk Kuyt, de Duitse trainers en het voortbestaan van alle bvo’s komt aan bod. Aan het woord: Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Daniël Dwarswaard en Etienne Verhoeff.