Adriaan Visser (tweede van rechts) pleit voor het onmiddellijke beëindigen van het eredivisieseizoen nu premier Mark Rutte bekend heeft gemaakt dat deze niet voor 1 juni hervat kan worden. ,,We zijn juist gebaat bij  meer zekerheid."
Volledig scherm
Adriaan Visser (tweede van rechts) pleit voor het onmiddellijke beëindigen van het eredivisieseizoen nu premier Mark Rutte bekend heeft gemaakt dat deze niet voor 1 juni hervat kan worden. ,,We zijn juist gebaat bij meer zekerheid." © BSR / Soccrates

PEC Zwolle is wachten zat: ‘Ik ga KNVB adviseren te stoppen met het huidige seizoen’

Als het aan PEC Zwolle ligt, maakt de KNVB onmiddellijk een eind aan het huidige eredivisieseizoen. ,,Het moet afgelopen zijn met de voortdurende onzekerheid”, zegt voorzitter Adriaan Visser nadat duidelijk werd dat de eredivisie niet voor 1 juni hervat zal worden.

Dat maakte premier Rutte bekend tijdens zijn persconferentie, waarin hij aankondigde de maatregelen die tot 6 april geldig waren vanwege het coronavirus te verlengen tot 28 april. Het betaald voetbal valt volgens Rutte onder vergunningsplichtige evenementen, die tot 1 juni verboden blijven. De KNVB klampte zich vooralsnog tevergeefs vast aan de eerste week van april.

Daarmee vervliegt de hoop om bijvoorbeeld in april de groepstrainingen en in mei de eredivisie achter gesloten deuren te hervatten. De FIFA en UEFA ondernemen pogingen om het voetbalseizoen op te rekken tot en met de zomer. Daarover vindt woensdag een videovergadering met 55 nationale voetbalbonden plaats.

Die ontwikkelingen moet de KNVB volgens PEC-preses Visser niet af willen wachten. ,,Ik ga de KNVB nu adviseren om te stoppen met het huidige seizoen. Met publiek het seizoen afmaken, lijkt me namelijk al geen realistische optie meer. Ook kan medio mei weer besloten worden de datum van 1 juni, afhankelijk van ontwikkelingen, verder door te schuiven. Zo blijf je voortdurend onzekerheid houden, terwijl we steeds meer gebaat zijn bij zekerheid.”

  1. Ricksen-biograaf komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’
    PREMIUM
    Video

    Rick­sen-biograaf komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’

    Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.