Volledig scherm
De Graafschap-spits Charlison Benschop viert zijn openingstreffer tegen SC Cambuur. © BSR/Soccrates

Poll | Welke clubs zien we volgend jaar in de eredivisie?

Play-offsDe finales van de play-offs om promotie/degradatie gaan vanavond van start. Vier clubs zijn nog verwikkeld in de strijd om twee plekken in de eredivisie. 

18.30 RKC Waalwijk – Go Ahead Eagles

Poll

Welke club hoopt u volgend seizoen terug te zien in de eredivisie?

  • RKC Waalwijk (39%)
  • Go Ahead Eagles (61%)
6255 stemmen

RKC mocht zich in het seizoen 2013/2014 voor het laatst eredivisionist noemen. Daar kan het in de finales tegen Go Ahead Eagles verandering in brengen. De Deventenaren hopen na twee seizoenen afwezigheid ook weer terug te keren op het hoogste niveau. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. In de twee onderlinge duels eerder dit seizoen wonnen beide ploegen eenmaal. In Waalwijk won Go Ahead Eagles met 1-3 en op Deventerse bodem won RKC met 1-4. Een doelpuntenfestijn lijkt – op basis van deze resultaten – in de maak. Over wie de beste nieuwkomer is voor de eredivisie valt te twisten, maar de kunstgrasdiscussie wordt in ieder geval niet gevoed door een promovendus uit dit duel. Go Ahead speelt al op een echte grasmat en RKC, dat nu op kunstgras speelt, heeft aangekondigd dat volgend jaar ook te doen.

Volledig scherm
RKC - Go Ahead Eagles. © BSR Agency / Erik Pasman

20.45 Sparta – De Graafschap

Poll

Welke club hoopt u volgend seizoen terug te zien in de eredivisie?

  • De Graafschap (41%)
  • Sparta Rotterdam (59%)
6111 stemmen

De laatste ontmoeting tussen het team van Henk Fraser en de ploeg van Henk de Jong dateert al weer van 8 mei 2015. Dat duel in de eerste divisie eindigde destijds in een 1-1 gelijkspel. Waar Sparta ervan droomt om na een jaar afwezigheid weer terug te keren in eredivisie, vecht De Graafschap voor lijfsbehoud. Trainer De Jong hoopt daarmee voor een mooie afscheidstournee te kunnen zorgen bij de Superboeren. De 54-jarige coach vertrekt volgend seizoen naar SC Cambuur, de club die hij de vorige ronde uitschakelde. Het belooft in elk geval een spannende strijd te worden. Sparta, de oudste profclub van Nederland, en De Graafschap zijn in veel opzichten aan elkaar gewaagd. Welke club zien we volgend jaar in de eredivisie?

Volledig scherm
Ragnar Ache van Sparta Rotterdam en Dirk Abels van Sparta Rotterdam vieren een doelpunt tijdens Sparta - TOP Oss. © BSR Agency

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9075 stemmen