Volledig scherm
© Pro Shots

Primeur Royston Drenthe helpt Sparta aan zege

Met zijn eerste treffer in het Nederlandse betaalde voetbal legde Royston Drenthe vanavond de basis voor de 2-0 overwinning van Sparta tegen FC Eindhoven. 

Door de zwaarbevochten zege klom de ploeg van trainer Henk Fraser naar de derde plaats in de eerste divisie.

Sparta had geen makkelijke avond, maar de 31-jarige routinier Drenthe brak met nog een kwartier spelen de ban met een schot in de verre hoek. Niet veel later maakte een andere ex-Feyenoorder, Adil Auassar, er ook nog 2-0 van.

Drenthe zorgde met zijn rake uithaal voor een persoonlijke primeur. De linkspoot had bijna 13 jaar moeten wachten op zijn eerste competitiegoal in Nederland. Drenthe maakte in januari 2006 zijn profebuut voor Feyenoord, maar scoorde niet in de 29 competitiewedstrijden die hij voor zijn eerste club speelde. Wel was hij trefzeker namens Real Madrid, Hercules, Everton, Alania Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday en Erciyesspor. En nu dus ook voor Sparta.

  1. Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achtergestaan

    Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achterge­staan

    Daley Blind erkent dat zijn ploeg vanmiddag tekortschoot tijdens de confrontatie met PSV (3-0). Toch maakt de 28-jarige centrumverdediger zich nog geen zorgen. ,,Het seizoen is nog vroeg, er is nog niks aan de hand", stelt Blind voor de camera van Fox Sports. ,,Ik heb weleens 13 punten achtergestaan op PSV. Toen waren ze ook al aan het juichen en dansen, maar aan het einde van de rit stonden wij met de schaal", aldus de verdediger die doelt op het seizoen 2011/2012. Destijds veroverde Ajax onder leiding van Frank de Boer inderdaad de titel na een achterstand van 13 punten.