Tom Beugelsdijk
Volledig scherm
Tom Beugelsdijk © BSR Agency

Problemen bij ADO voor PSV-uit; Groenendijk gaat weddenschap met Beugelsdijk aan

ADO Den Haag gaat zondag met de nodige zorgen naar Eindhoven voor het uitduel met PSV. Op linksback Aaron Meijers na, mist trainer Fons Groenendijk zijn complete favoriete laatste lijn.

Door Yorick Groeneweg

Giovanni Troupée was al langer geblesseerd en daar kwam deze week de fikse enkelkwetsuur van Shaquille Pinas bij. Daarnaast is Tom Beugelsdijk geschorst, nadat hij vorige week bij AZ (2-3) zijn twaalfde gele kaart van het seizoen ontvang. Ook verdedigende middenvelder Danny Bakker is niet helemaal fit, terwijl met belofte Dehninio Muringen ook al een ander alternatief ontbrak.

,,Het is puzzelen, uit de opstelling kan zomaar een verrassen rollen”, zegt trainer Fons Groenendijk. Vandaag op de training testte hij als rechtsback Robin Polley, de 20-jarige zoon van oud-prof Prince. Krijgt hij daar voor het eerst in de eredivisie zijn kans, dan verkast Dion Malone van de vleugel naar het centrum. Daar zal hij naast Wilfried Kanon plaatsnemen.

ADO is al nagenoeg uitgespeeld, maar Groenendijk is ondanks alle problemen achterin niet van plan tegen PSV alvast de witte vlag te hijsen. Eerder in Den Haag werd met 0-7 verloren van de landskampioen en dat doet nog altijd pijn bij de trainer. ,,Een smet op het seizoen. Toen hebben we het mentaal laten afweten. De laatste vier doelpunten gaven we weg. Nu zullen we mentaal heel sterk moeten zijn, want ik hou niet van een figurantenrol. Ook niet in Eindhoven.”

Het grootste gemis noemt Groenendijk de afwezigheid van zijn vaste centrale duo van de laatste weken. De 21-jarige Pinas hield de laatste weken Ivoriaans international Kanon op de bank, terwijl ook Beugelsdijk goed in vorm was. ,,Dat zie ik aan Tom hoe hij de ballen raakt. Zijn ze allemaal strak dan zit hij lekker in zijn vel. Het is echt jammer dat hij nu weer niet speelt. Ik ga snel maar eens een weddenschap aan met hem, want volgend seizoen moet hij drastisch minder kaarten krijgen.”