‘Profeet’ Anthony Lurling voorspelt: ‘PSV heeft wat goed te maken na het verlies in de Kuip’

Profeet van de weekElke week voorspelt een andere speler of clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week een oud-speler, iemand die gevoetbald heeft voor drie Brabantse clubs: Anthony Lurling.

Lurling is een clubicoon van FC Den Bosch en werd bij NAC regelmatig toegezongen als de Messi van Breda. De trainer van PSV onder 15 jaar geniet van de Bosschenaren, terwijl de sportieve malaise in Breda hem in zijn hart raakt. ,,Het doet me pijn, ik heb zeven jaar bij NAC gespeeld.”

Winnen

Het is een winnaar, Anthony Lurling. Het strijdplan is dan ook om de emotie niet te veel te laten regeren. Zo verwacht hij dat de beloftenploeg van zijn werkgever PSV onderuit zal gaan. ,,PSV heeft deze week Premier League voor Jong PSV. Dinsdag moeten ze naar Inter met onder 19 en het eerste. Ik verwacht veel wisselingen in het elftal. Ik ga dus voor een tweetje.”

Het PSV van Mark van Bommel speelt vrijdag al, thuis tegen Excelsior. ,,Die hebben wat goed te maken na het verlies in de Kuip. Daar hoef ik niet zo lang over na te denken: een hele duidelijke één.”

Oude liefde roest niet

De negatieve reeks van NAC moet doorbroken worden, ziet ook Lurling. Desondanks zijn er weinig aanknopingspunten. ,,De wedstrijden die ik heb gezien, geven me niet echt hoop dat het kan veranderen. Ik hoop dat er in de winterstop iets kan gaan gebeuren voor NAC. Vitesse heeft ook wat goed te maken.” Desondanks kan de cultheld het niet over zijn hart krijgen om zijn oude liefde te laten verliezen. ,,Om te winnen moet ik een 2 zeggen, maar ik ga voor de ommekeer.”

FC Den Bosch gaat het voor de wind. Dat doet Lurling goed. ,,Den Bosch, geweldig natuurlijk. Na vier of vijf slechte jaren nu op plek één. Zou mooi zijn als de club een stap omhoog gaat maken. Wat ik hoop? Ik ga voor wat ik denk, een drietje dus.”

Voorspellingen Anthony Lurling

FC Eindhoven - Jong FC Utrecht: 1
Jong PSV - Cambuur: 2
Go Ahead Eagles - Helmond Sport: 1
RKC Waalwijk - MVV: 3
Jong Ajax - TOP Oss: 1
FC Den Bosch - NEC: 3
PSV - Excelsior: 1
Willem II - Heerenveen: 2
NAC - Vitesse: 3

Anthony Lurling PSV.
Volledig scherm
Anthony Lurling PSV. © Emma Coolen