‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?

Het record staat nog altijd op zes goed voorspelde wedstrijden. Van der Rijt kreeg negen duels uit de Keuken Kampioen Divisie voor z'n kiezen. Een competitie waar vaak geen touw aan vast te knopen is. Lastig voorspellen dus.

Spannende weken

Voor ‘zijn’ TOP Oss staat er in elk geval nog voldoende op het spel. De ploeg strijdt nog om een felbegeerd ticket voor de play-offs. Vorig seizoen werd dat nét niet bereikt. ,,Ik denk dat iedereen wel fantaseert over promotie, maar we moeten het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Uiteindelijk moet je het eerste doel proberen te bewerkstelligen en dat zijn de play-offs.”

De voorspellingen van Ruud van der Rijt

Go Ahead Eagles - RKC: 3
Roda JC - FC Den Bosch: 3
NEC - FC Twente: 1
Sparta - Jong Ajax: 1
Telstar - FC Volendam: 1
TOP Oss - FC Dordrecht: 1
Jong FC Utrecht - Helmond Sport: 3
FC Eindhoven - Jong AZ: 1
Almere City - Jong PSV: 1

Archieffoto Ruud van der Rijt.
Volledig scherm
Archieffoto Ruud van der Rijt. © Jeroen Meuwsen