Promes: Ik telde de goal al

VideoQuincy Promes had niet het idee dat hij buitenspel stond op het moment dat hij Ajax tegen Chelsea aan de openingstreffer leek te helpen. "Die bal werd eerst nog van richting veranderd en ik stond daarvoor voor mijn gevoel achter die centrale verdediger van hen", zei hij.

,,Ik telde die goal al”, zei Promes. ,,Maar de videoscheidsrechter zag het anders. Dan kan ik niets anders doen dan dat accepteren. Maar zuur is het wel.”

Promes wilde zich niet mengen in de discussie of de videoscheidsrechter het beeld wel op het juiste moment had stilgezet. Volgens sommige analisten stond de geboren Amsterdammer juist niet buitenspel op het moment dat Hakim Ziyech zijn voorzet verstuurde. ,,Achteraf koop ik daar niets voor”, zei hij.

Promes erkende dat Ajax over de hele wedstrijd te slordig aanviel. ,,Daardoor kregen we niet echt grip op deze wedstrijd en moesten we vaak achter de bal rennen”, zei hij. ,,Het is wel lullig dat Michy Batshuayi vlak voor tijd nog scoorde. Een gelijkspel was een prima uitslag geweest.”

Volledig scherm
Quincy Promes. © BSR Agency
 1. Koeman stoort zich aan ‘negatief sentiment’ in Nederland
  Video

  Koeman stoort zich aan ‘negatief sentiment’ in Nederland

  Ronald Koeman maakte vanmiddag een bij vlagen kribbige indruk bij de persconferentie voor het laatste EK-kwalificatieduel van morgenavond in Amsterdam tegen Estland. De bondscoach baalde van het sentiment dat leefde in Nederland, nadat Oranje zich zaterdag in Belfast tegen Noord-Ierland plaatste voor het EK. ,,Het gevoel in Nederland was veel te negatief”, doelde Koeman onder meer op de column van Willem van Hanegem op deze site.

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen