Hicham Acheffayin duel met Micky van de Ven.
Volledig scherm
Hicham Acheffayin duel met Micky van de Ven. © BSR Agency

Promotiekansen FC Volendam lopen deuk op in Utrecht

Keuken Kampioen DivisieFC Volendam heeft in de race om promotie naar de eredivisie dure punten laten liggen. De ploeg van coach Wim Jonk ging op bezoek bij Jong FC Utrecht met 2-1 onderuit.

Martijn Kaars maakte namens de Volendammers de openingsgoal van Jeredy Hilterman nog wel goed in de eerste helft, maar het was Jong FC Utrecht dat na rust wederom op voorsprong kwam. Odysseus Velanas zorgde voor de 2-1. 

FC Volendam kreeg nieuwe hoop nadat Justin Lonwijk namens de thuisploeg een rode kaart kreeg, maar ook met een man meer lukten het de Volendammers niet om te scoren. Het bleef zodoende 2-1 in het voordeel van de Utrechtse beloften. 

FC Volendam blijft door de nederlaag steken op een vierde plek, negen punten achter koploper SC Cambuur. Het verschil met De Graafschap en Jong Ajax bedraagt nu respectievelijk vijf en twee punten. Aan het einde van het seizoen promoveren de bovenste twee ploegen direct. Beloftenteams mogen niet promoveren.

Bekijk hier de samenvattingen (Premium).

Jong AZ

Jong AZ leek na een ruim halfuur getrakteerd te worden op een keiharde afstraffing door FC Eindhoven. Binnen 34 minuten stonden de bezoekers uit Eindhoven al op een 0-3 voorsprong. Na negentig minuten bleek de schade enigszins beperkt, maar een nederlaag kon niet meer voorkomen worden door Jong AZ. 

Rigino Cicilia was met twee goals de grote man bij FC Eindhoven, waar ook Samy Bourard en Justin Ogenia trefzeker waren. Laatstgenoemde kreeg wel hulp van Jong AZ-doelman Rody de Boer, die de bal op pijnlijke wijze door zijn benen liet glippen (zie video hieronder). Voor de beloften van AZ zorgde Ferdy Druijf voor de 1-3 en Thijs Oosting voor de 2-4 eindstand.

Volledig scherm
© BSR Agency