Volledig scherm
Een treurige aftocht voor Hirving Lozano in Tilburg. © EPA

PSV duimt voor per brancard afgevoerde Lozano

Trainer Mark van Bommel van PSV hoopt vrijdag uitsluitsel te krijgen over de ernst van de blessure van Hirving Lozano. De aanvaller viel in de slotfase van de gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II (0-3) uit met een knieblessure na een hard duel met Freek Heerkens. Lozano ging met een brancard het veld af. ,,Ik kan er nu nog niets over zeggen", zei Van Bommel. ,,Ik kan alleen maar hopen dat het meevalt.”

Van Bommel zag niet precies wat er gebeurde. ,,Het ging heel snel, de grensrechter stond ook nog voor mijn neus. Ik kan de situatie daarom moeilijk inschatten.”

PSV hervat de competitie pas op 12 mei met een uitwedstrijd tegen AZ. Dat komt omdat de KNVB de speelronde van komend weekeinde naar 15 mei heeft verplaatst. Op 5 mei staat de bekerfinale tussen Ajax en Willem II op het programma.

Bekijk de reactie van Freek Heerkens van Willem II.

Heerkens: Bij hem in de kleedkamer geweest

Willem II’er Heerkens benadrukte dat er geen opzet in het spel was en omschreef het moment als ‘een beetje lullig’. ,,De bal kwam eigenlijk met te weinig snelheid. Ik probeerde voorlangs te glijden, maar hij stond vast op dat moment. Met mijn linkerbeen gleed ik tegen hem aan. Ik had zelf niet in de gaten dat ik hem dusdanig raakte. Ik ben net in de kleedkamer van PSV geweest. Hij accepteerde mijn excuses. Hij geloofde dat er geen intentie bij zat om hem te raken. Ik weet niet of zijn blessure ernstig is. Hij zat in zo’n machientje.”

Volledig scherm
Hirving Lozano ligt kermend van de pijn op het gras en kan niet verder. © Pim Ras Fotografie