Steven Bergwijn groet zijn ploeggenoot ‘Mo’ Ihattaren via de camera langs het veld. De aanvaller zorgde even daarvoor voor de 1-0.
Volledig scherm
Steven Bergwijn groet zijn ploeggenoot ‘Mo’ Ihattaren via de camera langs het veld. De aanvaller zorgde even daarvoor voor de 1-0. © BSR Agency

PSV’ers dragen zege op aan Ihattaren: ‘Deze is voor jou, Mo!’

Steven Bergwijn heeft zijn doelpunt en de overwinning op VVV opgedragen aan zijn ploeggenoot Mohamed Ihattaren. ,,Deze is voor jou, Mo”, zei hij na zijn treffer.

Bergwijn maakt met zijn vingers een 'M’.
Volledig scherm
Bergwijn maakt met zijn vingers een 'M’. © BSR Agency
De PSV-selectie gaat na afloop op de foto met een banner om ploeggenoot Ihattaren steun te betuigen.
Volledig scherm
De PSV-selectie gaat na afloop op de foto met een banner om ploeggenoot Ihattaren steun te betuigen. © BSR Agency

De vingers van zijn linkerhand vormden de letter M, hij rende naar de camera, gaf er een kus op en droeg zo zijn treffer op aan Ihattaren. Het PSV-talent verloor zondag zijn vader en was er tegen VVV niet bij. Ploeggenoot Bergwijn vernam het nieuws zondagmorgen, zo bekende hij voor de camera van FOX Sports, na de wedstrijd. ,,Ik werd wakker en zag het bericht in de groepsapp. Het is heel erg voor Mo. Niet te beschrijven.”

,,Daarna hebben we er op de club over gesproken. Als zoiets gebeurt, stelt voetbal niets voor. We hebben gezegd dat we deze wedstrijd voor Mo moesten spelen. Dat we sowieso drie punten moesten halen”, vervolgt hij.

Dat lukte, na een moeizame eerste helft. Met zijn treffer leidde hij een uiteindelijk eenvoudige zege in. ,,Eindelijk. Ik had een tijdje niet gescoord. Wel assists gegeven, maar een doelpunt maken is lekkerder. Ik ben blij dat het vandaag gelukt is.”

Donyell Malen, goed voor twee goals, stuurde Ihattaren nog een berichtje na de wedstrijd en droeg de overwinning op VVV ook op aan zijn jonge ploeggenoot. ,,Het is moeilijk om onder woorden te brengen hoe hij zich moet voelen. We denken met z’n allen zeker aan hem, voor de wedstrijd hebben we tegen elkaar gezegd dat we het vandaag voor hem zouden doen.”

Bekijk hier de samenvatting van PSV-VVV! (Premium)

Ook Dumfries draagt zege op aan Ihattaren

Denzel Dumfries had met een doelpunt en een assist ook een belangrijk aandeel in de zege. De rechtsback droeg die net als Bergwijn op aan Mohamed Ihattaren. ,,Het is een fantastische gozer en het is gewoon verschrikkelijk wat er is gebeurd.‘’

Denzel Dumfries heeft zojuist de 2-0 gemaakt.
Volledig scherm
Denzel Dumfries heeft zojuist de 2-0 gemaakt. © BSR Agency

,,We zijn er voor Mo en hij weet dat we er altijd voor hem zullen zijn‘’, vertelde de Oranje-international voor de camera van FOX Sports. ,,Deze was voor hem. Het is een fantastische gozer en het is gewoon verschrikkelijk wat er is gebeurd. Hij heeft dit gezien, dat weten we zeker. We zullen hem goed opvangen.‘’

Het lukte de gedeelde koploper van de eredivisie toch pas na rust om het verschil te maken met VVV. ,,Ik denk dat het veldspel in de eerste helft goed was en dat we het balletje ondanks de stand goed lieten lopen. Misschien kon het tempo na rust nog wel iets omhoog, maar goed.‘’

Nadat Dumfries na een uur spelen aangever was bij de openingstreffer van Steven Bergwijn, waren even later de rollen omgedraaid. ,,Je weet dat als Bergwijn eenmaal los is, je er snel bij moet zijn. Het was een goede voorzet en een goede goal. Ik zit er goed in. Het voelt goed en nu moet ik deze lijn doortrekken.‘’

De rechtsback had na de wedstrijd ook nog wat bemoedigende woorden over voor Ryan Thomas, die na lang blessureleed als invaller eindelijk zijn debuut maakte voor PSV. ,,Fantastisch dat hij terug is. We zijn heel blij dat hij zijn debuut heeft gemaakt en we gaan van hem genieten.” Lachend: ,,Alleen zijn speech zojuist in de kleedkamer kon wel wat beter.‘’

Volledig scherm
© BSR Agency

Van Bommel: Emotionele dag

Mark van Bommel vond het mooi om te zien hoe de spelers van PSV als collectief het verlies van de vader van Mohamed Ihattaren verwerkten. ,,De hele dag stond in het teken van Mo. Je denkt er de hele tijd aan. Bij de doelpunten en na afloop zie je hoe hecht deze groep is. Het is een emotionele dag geweest”, zei de trainer van de Eindhovenaren na de zege van 4-1 op VVV-Venlo.

Halverwege de wedstrijd was er nog niet gescoord in het Philips-stadion. ,,Ik vond de eerste helft heel goed. Al was het voor het oog misschien niet zo spectaculair. Je ziet dat VVV het op een gegeven moment niet meer kan belopen. Dat geduld en die discipline moet je hebben”, sprak Van Bommel.

Ryan Thomas maakte in de slotfase zijn debuut voor PSV. De middenvelder raakte vorig jaar augustus zwaar geblesseerd. Twee weken daarvoor was hij overgekomen van PEC Zwolle. Van Bommel: ,,Hij heeft ontzettend veel gedaan om zo snel mogelijk terug te keren. Het was niet makkelijk voor hem. Ryan is een goede voetballer en een fijne gozer om mee te werken. Iedereen is blij voor hem.”

Mark van Bommel.
Volledig scherm
Mark van Bommel. © BSR Agency