Ruud Hesp.
Volledig scherm
Ruud Hesp. © ANP Sport

PSV niet verder met Hesp en Van den Heuvel, Roorda nieuwe teammanager

PSV neemt na dit seizoen afscheid van Ruud Hesp. Het aflopende contact van de keeperstrainer wordt niet verlengd. Hesp (54) werkt sinds 2013 bij de A-selectie van PSV en begon destijds onder hoofdtrainer Phillip Cocu. Hij werkte vanaf dat moment met onder anderen Jeroen Zoet, die international werd bij Oranje.

Dit seizoen verloor Zoet zijn plek bij PSV en botsten de keeper en de keeperscoach met elkaar. Zoet keept intussen op huurbasis bij FC Utrecht. PSV moest Hesp formeel voor 1 april duidelijkheid geven over zijn toekomst. Hij is niet het enige staflid van wie PSV afscheid neemt. Dat geldt ook voor onderen anderen videoanalist Wim Rip. 

Mart van den Heuvel treedt aan het einde van dit seizoen terug als teammanager van PSV. De Veldhovenaar bereikt over twee weken de pensioengerechtigde leeftijd van 67, maar blijft aan PSV verbonden. Hij gaat zijn opvolger Bas Roorda ondersteunen, inwerken en blijft enkele taken vervullen rondom het teammanagement van de eerste selectie. Roorda, voormalig reservedoelman van PSV, is momenteel werkzaam voor FC Groningen. 

Volgend seizoen staat PSV onder leiding van een nieuwe hoofdtrainer, de Duitser Roger Schmidt.

Ruud Hesp en doelman Jeroen Zoet tijdens het trainingskamp in Doha.
Volledig scherm
Ruud Hesp en doelman Jeroen Zoet tijdens het trainingskamp in Doha. © ANP Sport