Volledig scherm
© ProShots

PSV start eredivisie 11 augustus thuis tegen FC Utrecht

De eredivisie gaat in seizoen 2018-2019 voor PSV op 11 augustus van start met een thuisduel met FC Utrecht.

Daarna volgen uitduels met Fortuna Sittard en PEC Zwolle, eveneens op zaterdag. Dat volgt uit het concept-programma dat de KNVB vandaag heeft bekendgemaakt. Het programma kan nog enigszins wijzigen, ook door de Europese verplichtingen van clubs, waaronder PSV.

De eerste topper van het seizoen is op 23 september in het Philips Stadion, wanneer PSV het thuis opneemt tegen Ajax. Op zondag 2 december volgt de volgende topper, uit bij Feyenoord. Zondag 24 februari speelt PSV thuis tegen Feyenoord en 31 maart is Ajax-PSV.

15x op zaterdagavond

PSV speelt voor de winterstop liefst 15 keer op zaterdagavond, na de winterstop speelt PSV nog maar 3 keer op zaterdagavond.  Een noviteit in het nieuwe seizoen is het starttijdstip van de zondagse 'lunchwedstrijd'. Die is niet meer om 12.30 uur, maar een kwartier eerder, om 12.15 uur. Dat heeft te maken met de komst van de videoscheidsrechter, die dit seizoen bij elke wedstrijd in de eredivisie actief is.

,,De invulling van het competitieprogramma is altijd een enorme puzzel. Een evenwichtig thuis- en uitritme, een eerlijke verdeling van de voorkeursdagen van clubs en de reisafstanden van supporters bij vroege wedstrijden zijn enkele belangrijke zaken waar we rekening mee houden'', aldus manager competitiezaken Jan Bluyssen.

Eerste speelronde
Vrijdag 10 augustus
• PEC Zwolle - sc Heerenveen
Zaterdag 11 augustus
• Willem II - VVV-Venlo
• Ajax - Heracles *
• PSV - FC Utrecht
• Excelsior - Fortuna Sittard
Zondag 12 augustus
• ADO Den Haag - FC Emmen
• De Graafschap - Feyenoord
• Vitesse - FC Groningen
• AZ - NAC Breda

* Als Ajax op 9 augustus in de Europa League speelt, dan gaat het duel naar zondag.

  1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
    Degradatie Excelsior

    Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

    Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.