Volledig scherm
© BSR Agency

PSV wil wedstrijd tegen FC Groningen uitstellen, KNVB gaat akkoord

De KNVB heeft van PSV het verzoek gekregen de thuiswedstrijd tegen FC Groningen naar een later moment verschoven kan worden als de Eindhovenaren de play-offs van de Europa League bereiken. 

PSV - FC Groningen staat nu gepland voor zaterdag 24 augustus, maar PSV wil het duel bij succes in de Europa League het liefst verplaatsen tot na dat weekend.

De afspraak met alle eredivisieclubs is dat dergelijke verzoeken gericht op Europees voetbal door de KNVB worden ingewilligd. De KNVB zal hiermee akkoord gaan als PSV zich donderdag plaats voor de play-offs. De uitwedstrijd bij het Noorse FK Haegesund werd al met 0-1 gewonnen. Het doel van de gemaakte afspraken tussen de KNVB en de clubs uit de eredivisie is om het Nederlandse voetbal vooruit te helpen door de Nederlandse clubs zich optimaal te laten voorbereiden op internationale wedstrijden.

Als PSV de play-offs van de Europa League bereikt, dan komt het team van coach Mark van Bommel op donderdag 22 en donderdag 29 augustus in actie tegen Austria Wien of Apollon Limasol. Een nieuwe datum voor PSV - FC Groningen wordt zo snel mogelijk vastgesteld als PSV donderdag doorgaat naar de volgende ronde.