Volledig scherm
Sergio Ramos. © Getty Images

Ramos: Ajax gaat lijden bij ons

SamenvattingSergio Ramos vierde zijn zeshonderdste wedstrijd in het shirt van Real Madrid met een zege bij Ajax (1-2) in de achtste finales van de Champions League. 

De Madrileense aanvoerder was blij met de videoscheidsrechter die de openingstreffer van Nicolás Tagliafico ter discussie stelde. Hij kreeg ook een gele kaart die hem over drie weken de return kost. ,,Dat is jammer, maar ik mag even uitrusten", zei Ramos.

Bekijk hieronder een lange samenvatting van Ajax-Real Madrid

Volledig scherm
Hakim Ziyech ziet Sergio Ramos de bal controleren. © BSR Agency

De Spaanse verdediger was onder de indruk van het spel van Ajax. ,,Maar we hebben tweemaal gescoord en goed verdedigd. We weten ook hoe we moeten lijden. Straks is het aan Ajax om te lijden in ons stadion. Dit is een fantastisch resultaat voor ons. We hebben ook wel eens nadeel van de videoscheidsrechter gehad, maar hij maakt het spel wel eerlijker. Zonder hem was Ajax op voorsprong gekomen.”

Trainer Santiago Solari van Real heeft Ajax nog niet afgeschreven. ,,Het leek wel of ze de afgelopen weken alle energie voor ons hadden bewaard. Ze bleven maar druk zetten. We zullen de return minimaal moeten benaderen als deze wedstrijd. We hebben het over de knock-outfase van de Champions League. Dan krijg je niets cadeau."

  1. Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Tyrell Malacia heeft goed naar zijn trainer Giovanni van Bronckhorst gekeken. De linksback van Feyenoord maakte tegen AZ (2-1) een doelpunt dat wel een beetje deed denken aan de treffer van Van Bronckhorst in de halve finale van het WK 2010, tegen Uruguay. ,,De trainer zei gelijk na de wedstrijd: hij leek wel op die van mij. In de jeugd heb ik ze wel vaker zo gemaakt, met buitenkantje links’', zegt Malacia. ,,Bij zulke ballen moet je niet nadenken, alleen zorgen dat je ‘m goed raakt. Ik zag de hoek open liggen.’'