Volledig scherm
Donny van de Beek treurt. © Getty Images

Rechtstreeks CL-ticket: Hopen op Inter en Club na nederlaag Ajax

Door de thuisnederlaag van Ajax tegen Real Madrid (1-2) is het vrijwel uitgesloten dat Nederland zijn rechtstreekse Champions League-ticket op korte termijn terugkrijgt. Of Inter Milaan en Club Brugge moeten ons vanavond te hulp schieten.

Ajax kon gisteren niets toevoegen aan het puntenaantal van 30,633, waarmee Nederland nog altijd elfde staat op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. De positie die ervoor zorgt dat de landskampioen van 2020 weer rechtstreeks wordt toegelaten tot de Champions League, zijn we vanavond mogelijk al kwijt aan Oostenrijk.

Volledig scherm
Stefan de Vrij neemt het vanavond met Internazionale op tegen Rapid Wien. © Edwin van Zandvoort/Soccrates

De naaste belager van Nederland staat nu nog twaalfde, maar hoeft maar 0,183 punt in te lopen. Met 0,2 punt voor een gelijkspel (0,4 voor een overwinning) is de kans dat dat gebeurt aanzienlijk. Nederland moet dus hopen op Internazionale, dat vanavond in de Europa League uit speel tegen Rapid Wien en Club Brugge (thuis tegen Red Bull Salzburg).

Pakt één van de Oostenrijkse clubs vanavond of in de return volgende week een punt, dan is Nederland de elfde plaats kwijt. En moet Ajax in Madrid voor een stunt zorgen om de kansen op rechtstreekse Champions League deelname levend te houden.

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6975 stemmen