Ron Jans.
Volledig scherm
PREMIUM
Ron Jans. © AP

Ron Jans wil boek Cincinnati afsluiten: ‘Stel dat ik nu nog in de VS had gezeten’

VideoHij heeft zijn turbulente vertrek bij FC Cincinnati verwerkt, maar nog steeds beheerst Amerika de gedachten van Ron Jans. Vanuit Tynaarlo, een dorpje in het Noorden van Drenthe, volgt hij nauwlettend de ontwikkelingen in het land, dat zich angstvallig opmaakt voor de piek van de coronacrisis.

Door Sander de Vries

Amper twee dagen stond het nieuwe seizoen van de Spaanse serie ‘La Casa de Papel’ op Netflix, of Ron Jans had alle afleveringen al gezien. ,,We kijken veel televisie, spelen spelletjes en fietsen veel door het mooie Drenthe”, zegt de trainer. ,,Ik verheugde me enorm op de voorjaarsklassiekers, maar in plaats daarvan keek ik afgelopen weekeinde nog maar een keer naar Niki Terpstra’s overwinning in de Ronde van Vlaanderen. Prachtige koers, ook om twee jaar later nog eens te zien.”

  1. Ricksen-biograaf komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’
    PREMIUM
    Video

    Rick­sen-biograaf komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’

    Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.