Rosario prijst ‘jong’ PSV na winst op Heracles: ‘Mooi om die jonge gasten zo bezig te zien’

VideoDat PSV tegen Heracles met de jongste basisopstelling sinds 17 december 2014 speelde, vond aanvoerder Pablo Rosario - zelf ook nog altijd maar 22 jaar oud, alleen maar mooi. ,,Het is mooi om die jonge gasten zo bezig te zien en samen voor maar één ding te zien gaan: de overwinning.”

Die overwinning kwam er ook tegen Heracles Almelo (0-2 winst). In de 1ste minuut zag het er nog even hachelijk uit toen Heracles vol druk zette. ,,Ze probeerden ons te overdonderen, maar we schakelen goed om en hebben daarna de controle gehad. We hadden het alleen veel eerder af moeten maken”, stelde Rosario, die het ‘al met al wel een goede wedstrijd’ vond.  Na de 0-2 van Mohammed Ihattaren was het duel ook wel zo'n beetje gespeeld. 

Met Rosario dus als aanvoerder van een PSV met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 354 dagen. Voor hem maakt de band weinig verschil. ,,Ik ben altijd wel iemand geweest die leiding nam. Omdat ik nu die band draag, kijken andere mensen misschien anders naar mij, maar voor mij maakt het allemaal niet zo heel veel verschil.”

Kaartenregen

Een ander opvallend feit was dat PSV liefst zeven gele kaarten kreeg tegen Heracles Almelo, een evenaring van het clubrecord. Rosario hield zich op de vlakte, al was het volgens hem geen schoppartij. ,,De scheidsrechter bepaalt wat hij doet. Vandaag besloot hij om zeven gele kaarten te geven, volgende week is het misschien anders. Het belangrijkste zijn de drie punten.”

Pablo Rosario.
Volledig scherm
Pablo Rosario. © BSR Agency