Schenk ranja in plaats van bier en laat kinderen ons voetbal redden

Alles beter dan die lege tribunes zoals in de Bundesliga, vindt columnist Sjoerd Mossou. Daarom oppert hij om stadions te vullen met kinderen tot en met 12 jaar, om zo die zielloze echo’s in de verte en die oneindige zeeën van lege stoeltjes tegen te gaan.

Wouter Gudde, directeur van FC Gro­ningen, opperde het een paar dagen geleden al. Bij een paar andere clubs kwam het intern ook al ter tafel, sportmarketeer Bob van Oosterhout pleitte eerder al voor het plan en in een speciale werkgroep van de KNVB was het onderdeel van een brainstorm. Daar bleef het vooralsnog bij, wat jammer is, want goede ideeën moet je niet te lang in de zon laten liggen. Daar drogen ze van uit.

Simpel: vul onze stadions vanaf 1 september met kinderen tot en met 12 jaar. Richt je primair op de basisschoolgroepen 6, 7 en 8: die zouden het met maximaal één leraar op de pakweg tien kinderen af moeten kunnen (kinderen die nu in groep 8 zitten, en volgend jaar in de brugklas, krijgen dispensatie, want die moeten hun schoolkamp en hun musical ook al missen dit jaar).

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.