Volledig scherm
Siem de Jong. © pro shots

Siem de Jong op weg naar Sydney FC

Siem de Jong gaat zijn loopbaan vervolgen bij Sydney FC. Ajax is met de Australische club in gesprek om de middenvelder te verhuren.

De 29-jarige De Jong kwam vorig jaar terug bij Ajax en tekende een contract voor drie jaar. De middenvelder wist echter geen basisplaats af te dwingen. Niet onder Marcel Keizer en daarna ook niet onder Erik ten Hag. Dit seizoen begon De Jong met een blessure aan de voorbereiding. Daarna kon hij niet meer rekenen op een plek in de wedstrijdselectie. Ook tijdens de laatste wedstrijd tegen VVV zat De Jong niet bij de selectie.

De Jong werd vier keer kampioen met Ajax en maakte vervolgens een transfer naar Newcastle United. Mede door blessureleed slaagde hij daar niet. De Jong werd nog verhuurd aan PSV, waar hij samen met broer Luuk speelde, om vervolgens terug te keren in Amsterdam.

 1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
  Degradatie Excelsior

  Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

  Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.
 2. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.