Volledig scherm
Sierhuis viert de 1-0. © BSR Agency
2
EINDE
0
  • Kaj Sierhuis 85'
  • Charlison Benschop 90'+4'

Sierhuis schudt FC Groningen wakker tegen Sparta

Dankzij twee late doelpunten heeft FC Groningen vanmiddag drie punten gepakt tegen Sparta. Eindstand in het Hitachi Capital Mobility Stadion: 2-0. Doelman Tim Coremans van de bezoekers benadeelde zijn club door in de blessuretijd een kopstoot uit te delen aan Kaj Sierhuis. Hij moest met rood van het veld, waarna veldspeler Dirk Abels onder de lat plaatsnam.

Volledig scherm
Benschop namens FC Groningen aan de bal. © ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport

Een merkwaardig soort geroezemoes steeg op vanmiddag, kort na afloop van de wedstrijd FC Groningen-Sparta. Vrijwel negentig minuten aan een stuk hadden de toeschouwers zich hoorbaar lopen ergeren over wat ze te zien kregen op het veld. Maar dankzij de laat tot stand gekomen 2-0 overwinning zet de ploeg van Danny Buijs toch belangrijke stappen op de ranglijst. Met dank aan Kaj Sierhuis, die in de slotfase doelman Tim Coremans van de Spangenaren het nakijken gaf. En aan Charlison Benschop die vervolgens de 2-0 maakte nadat diezelfde Coremans met rood was weggestuurd.

Bekijk hier de samenvatting van FC Groningen - Sparta! (Premium)

Zoeken naar hoogtepuntjes was het in het duel tussen het dit seizoen wat tegenvallende FC Groningen en eredivisie-verrassing Sparta. Met name de eerste helft was een belediging voor de paar duizend die met goede moed naar het Hitachi Capital Mobilty Stadion waren gekomen. Balletje breed, balletje terug; dat was grofweg de samenvatting van de 45 minuten die wel dubbel zo lang leken te duren. Sparta was via Halil Dervisoglu nu en dan nog enigszins gevaarlijk. De aanvalsdrang van FC Groningen bleef beperkt tot wat schoten, waarvan de afstandspegel van lichtpuntje Ahmed El Messaoudi nog het meest de moeite waard was.

Meer vermaak na pauze

Volledig scherm
FC Groningen-doelman Padt stopt de strafschop van Smeets. © BSR Agency

Dat de tweede helft wat vermakelijker was, kwam vooral omdat de ploeg van Danny Buijs in die fase wat nadrukkelijker de aanval zocht. Aanleiding vormde gek genoeg een gemiste penalty van Sparta. Nadat Adil Auassar naar de grond ging na een duw van Deyovaisio Zeefuik wees arbiter Kevin Blom na tussenkomst van de VAR terecht naar de stip, maar doelman Sergio Padt keerde de slappe inzet van Bryan Smeets van de Rotterdammers.

Vanaf dat moment kwam FC Groningen wat meer tot leven. Het leidde onder meer tot een vlammend schot op de paal van (opnieuw) El Messaoudi. Maar pas in de slotfase veerde het thuispubliek pas echt op. Eerst was het de sterk ingevallen Sierhuis die scoorde, vervolgens dupeerde Coremans zijn elftal door een kopstoot uit te delen aan diezelfde Sierhuis. Coremans kreeg rood, waarna veldspeler Dirk Abels geen antwoord had op de strafschop van Benschop.

Wil je de wedstrijd nog eens herbeleven? Lees dan hieronder het liveblog terug:

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen