Volledig scherm
PREMIUM
Sjoerd Mossou © AD

Simon Kistemaker is cultureel erfgoed

ColumnOud-trainer Simon Kistemaker, die binnenkort een zware hartoperatie moet ondergaan, is een onvergelijkbaar fenomeen en tijdloos cultureel erfgoed, schrijft columnist Sjoerd Mossou.

Hoe gaat het, vroeg ik. Simon Kistemaker vatte het antwoord samen in drie letters. De eerste letter was een K en het rijmde op prut.

Daarna maakte hij er maar een grapje van, gistermiddag aan de telefoon. Het medisch bulletin kort samengevat: Kistemaker (78) moet een zware hartoperatie ondergaan, maar mede gezien al zijn eerdere gezondheidsproblemen, hebben de artsen besloten zijn borstkas niet geheel open te snijden.

,,Hartstikke goed nieuws’’, vond Kistemaker. ,,Zo’n open borstkas is me veel te koud met dit weer.’’

  1. De Boer klaar voor debuut bij Atlanta: ‘Groep oogt scherp’

    De Boer klaar voor debuut bij Atlanta: ‘Groep oogt scherp’

    Frank de Boer staat voor zijn officiële debuut bij Atlanta United. De 48-jarige trainer speelt in de Nederlandse nacht van donderdag op vrijdag met zijn Amerikaanse ploeg in Costa Rica tegen Herediano, in de achtste finales van de Concacaf Champions League. ,,We hebben een heel goede voorbereiding gehad en de groep oogt scherp’', zegt De Boer. ,,Natuurlijk kan het nog beter, maar iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen.’'