Volledig scherm
Sisca Folkertsma. © Remko Kool

Sisca Folkertsma vervangt geblesseerde Siri Worm bij Leeuwinnen

Bondscoach Wiegman heeft vanmorgen Sisca Folkertsma (FC Twente) opgeropen als vervangster van de Siri Worm. De verdediger van Everton liep zondag een  kuitblessure op en is tijdens de play-offwedstrijden tegen Zwitserland niet inzetbaar.

Wiegman moest zondag al een streep zetten door de naam van Stefanie van der Gragt. De verdedigster van FC Barcelona was na een lange afwezigheid vanwege een bovenbeenblessure weer opgeroepen voor Oranje, maar Van der Gragt bleek toch niet voldoende hersteld om in actie te komen. Wiegman haalde daarom Aniek Nouwen (PSV) bij de groep, die uit 23 speelsters bestaat.

Oranje start vrijdag met een thuisduel in de Galgenwaard in Utrecht. Aanvangstijd van de wedstrijd is 20.00 uur.

Vier dagen later, dinsdag 13 november, staat de return van het tweeluik op het programma. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur in het LIPO Park in het Zwitserse Schaffhausen. De winnaar van de finale play-offs plaatst zich voor het wereldkampioenschap in Frankrijk.

  1. Scheidsrechtersbaas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheids­rech­ters­baas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt dat Serdar Gözübüyük een strafschop had moeten geven aan sc Heerenveen, maar de scheidsrechter zelf blijft bij zijn beslissing. ,,Ik vond het te licht’', zei Gözübüyük bij FOX Sports over de botsing tussen doelman Kostas Lamprou van Ajax en de Friese spits Sam Lammers. ,,Hij raakte ‘m, er was contact. Maar Lammers kon niet meer bij de bal. Daarom kan ik er mee leven dat ik geen strafschop gaf.’'